Lenovo x1 carbon

 2nd hand pun boleh lah… 

dah sebulan baru dapat tepek kat sini.. 23 August 2020

tak tau dah ni lappy yang keberapa dah…agaknya dah puas guna yang jenis apple separuh tu.. so beli yang ni pulak.. katanya nak bawak kemana2 pun senang sebab nipis dan ringan.. apa punya alasan kan..

dan since it is 2nd hand punya lap top, so ada lah kekurangan dia… ssd dia cuma 120gb, so memang tak de banyak space nak simpan segala mak nenek dia tu kan…

so beli lah another ssd… 256gb pulak… tapi bila nak pasang dah tak sama pulak.. dah kena beli adapternya pulak..

ssd yang lama, ssd baru dan adapter , keduanya nun order jauh dari china… puas cari yang local tak jumpa.. so memang amik masa lah menda ni nak sampai… sabo jer la kan..

dan tiba masanya nak menggodek… pasangkan ssd baru 256gb tu… tak tau lah nak store apa lagi dalam tuh! ni lah satu kepuasan buat tukang beli tu
 

ep2p-2