My Kuali: Snacking time…

macam2 ade kalau masa snacking time ni..

 dah lepas bulan puasa, maka kembali ke pangkal jalan lah kita… no heavy dinner, cuuplah setakat amik snack untuk minum petang aka dinner sekali.. mudah untuk tukang masak dan tukang makan pun tak kisah kan… apa yang terhidang itulah rezeki petang tu… Alhamdulillah.. samosa, store bought, cuma gorengkan jer.. lagi lah mudah kerja tukang masak kan… dan puding yang sedap tu ada kawan bagi…terima kasih.

 taruk jer apa yang ada, Alhamdulillah kenyang..

 keropok leko frozen… defrost, potong2 dan rebuskan semula untuk dapatkan texture yang lembut macam asal tu… wallahhh… sedapnya cicah cili so..

 tempura dan tembikai pun ok jer…

 pisang tanduk goreng beli je bersama keledek potong macam stick dan gorengkan… tak perlu cicah dah.

ada masa rajin buat goreng koey teow pulak… taruk udang banyak2 baru lah umphh kan..

yang ni memang pebret lah… keledek goreng ciciah dengan sambal kicap jawa,,😋😋

ep2p-2