My Kuali: Iftar#13 Pizza jer

Asalamualaikum dan salam Ramadhan ke 14

 Laju sungguh masa berlari kan… sekejap jer dah hampir setengah bulan kita berpuasa.. dan yang pastinya kawan dah bz buat cookies raya kan. masing2 buat tayangan amal kat blog dan ig, bermacam biskut raya… cumanya kak rose ni belum lagi ada vitamin r nak buatnya… tak tahu lah terbuat entahkan tidak..dulu kalau buat pun banyak untuk emak dan keluarga dikampung… dan ini kali kedua kami beraya tanpa kedua orang yang sangat kami sayangi… Al-Fatihah emak bapak.

kami tinggal dua beranak jer petang semalam, en asben fly balik kampung, amik kesempatan untuk berbuka dengan mek, katanya.. so menu berbuka, oder pizza hut jer. itu pun punyalah lama tunggu, dekat nak berbuka baru sampai walhal oder dah awal2… tapi in between tu derang ada called, katanya akan lewat sikit.. tak mengapalah asalkan sampai sebelum waktu berbuka. Alhamdulillah… sampai jugak akhirnya. dan kak rose tak termakan pun masa berbuka tu. kak rose makan bubur pulut hitam ni, dua cucuk sate dan buah2 dulu..

pas tu yang pasti minum air teh o suam banyak2..  lepas terawih dan tazkirah ramadhan dimesjid baru lah sambung makan sate lagi.. merajinkan diri rebus nasi impit lagi tu. pizza tu kak rose makan masa sahur tadi.

 panaskan sate leftover dalam magic pan ni..

buah tembikai dan sunkist orange… yang ni memang habis lah kak rose makan..makan sikit masa bukak puasa dan sambung lagi lepas terawih tu… kalau buah memang tak pernah membazir lah! Alhamdulillah denagn rezekinya.

ep2p-5small