My Kuali: Sarapan di Lombok

breakfast di hotel Villa Ombak, Gili Trawangan

 Lima hari dan empat malam berada di lombok memang makan sakan lah kak rose ni… ni breakfast sepanjang disana dan di dua hotel yang berasingan… memang kena makan banyak sbb lepas tu memang jauh perjalanan untuk ke pulau2 yang cantik tu… dan sepanjang perjalanan tu hanya dibekalkan dengan mineral water. lunch hanya akan disediakan setibanya dipulau nanti… so adalah alasan nak bekpes banyak2 kan..😜😜

 morning booster… no nescafe, kopi lombok pun boleh lah.

 sweet buns…

 di Cendrawasih Resto, hotel Golden Palace, Kota Mataram…

 fruits n veges

 buns… ni untuk kami berdua lah ni… juga omelete aka telo dadar

 mma.. ikan n nasik goreng, sayur, kentang n tempe goreng

 4th day… bubur nasik, veges n buah2… suka dengan kaler maler nya..

 omelette, sayur, kentang goreng dan cekodok sayur… sedap

 buns lagi..

 5th day… last sarapan kat sini… makan lah apa yang terdaya..

hari kelima yang lawak…. tempe goreng bersalut tepung yang disangka pisang goreng… beria2 kawan tu kata goreng pisang, sekali bila makan barulah dia tahu… kenangan dengan Kak Ana yang tak makan tempe!

ep2p-5small