My Kuali: Bila adik nak datang…

 happy sangat bila adik nak datang berkumpul kat rumah ni… maklumlah memasing kerja dan bila hujung minggu jer baru ada kelapangan untuk berkumpul bersama2… walaupun berdekatan tapi seakan jauh sangat… bak kata omputeh tu… sooo near yet soo far.. dan bila tiga kelaurga berkumpul anak beranak, rasa meriah sangat lah kan dan pulak tu request nak makan macam omputeh gak… makan ciken chop diy ni jer yang kak rose dapat sediakan..

 coleslaw pun diy jugak… just shredkan kobis putih n purple, sagatkan carrot dan gaul dengan mayonis… yeahhh… cloeslaw ready dah

 lupa lah nak snap gambar bila dah ready tu… yg ni pun boleh lah kan..

 satu periuk beso black pepper sauce yang tak berapa pedas…

 bread crumbs pun diy jugak… just toast the bread, blend kering masa hangat2 tu… jadilah macam ni, jimat kan. tak yah nak beli bread crumbs dah. sebuku roti gardenia jumbo untuk tiga belas keping de boned drumstick.

 buat jugak sekilo daging masak lemak cili api campur dengan ubi kentang untuk yang nak makan dengan nasi putih..

 nasi goreng cina untuk digandingkan dengan chicken chop tu..

 brokoli bawang putih… kesukaan en asben… meratah jer dia.

the dessert… buah2 jer. bila en asben yang tolong potong buah, apple yang putih pun kejap jer jadi lebam dah 😞😞 apa pun terima kasih sebab dah tolong banyak…

ep2p-5small