My Kuali: Chicken chop… DIY

 Ade sesekali kerajinan dan tukang makan pulak request nak makan chicken chop ni… so tukang masak pun sinsing lengan baju dan mulakan projek didapo dengan bahan apa yang ade jer. buat from scratch lah semuanya… cuma wedges tu yang store baought and of cos lah timun and the tomatoes kan…

 breadcrumbs pun home made tau… cik google memang memudahkan segala kerja kan.. memula tu toast jer roti gardenia tu, pas tu carik2 n masuk dalam fp. blend halus or kak rose lagi suka kalau tak halus sangat cam dalam gambar tu…

 bahan2 untuk coat the chicken tu… tepung ubi, telor yang dikocok dan letak sedikit garam dan breadcrumbs tu lah.. memula kering kan ayam dengan kitchen towel, celup dalam tepung and then celup rata2 dalam telor dan last sekali serbuk roti tu… goyang2 untuk buang access serbuk roti tu..

ha… dah siap tinggal nak gorengkan je… untuk chicken chop ni kak rose suka guna bahagian peha, cari yang beso2 baru puas makan… hihi

 black pepper sauce pun home made… resepi boleh tengok kat sini.

Alhamdulillah, dengan rezekinya.

ep2p-5small