My Kuali: Buat lagi cucur ni…

permintaan dari en asben yang makan cucu simple ni… dan tukang masak pun dengan rajinnya lah nak buatkan… memang happy lah tukang masak kalau ade tukang makan kan… cicah kopi o panas2 memang ngam sangat lah… berdua makan, sekejap jer abes sepenapis ni… hihi tak menyempat nak berposing cantik2.. dah kena ngap! meh la tengok resepinya..boleh lah sediakan  ni untuk minum petang nnti kan..

Cucur manis stick

2 cawan tepung gandum
2 cawan air
3 sudu gula
1 sudu minyak masak
1 sudu kecil garam

Cara-caranya:

1) Didihkan air bersama gula, minyak dan garam
2) Masukkan kedalam tepung gandum
3) Gaul sebati
4) Biarkan sejuk seketika
5) Bentukkan dan goreng dengan api perlahan

ep2p-5small