My Kuali: Buah perah

 Buah yang sangat rare to me… seumur hidup ni pertama kali dengar nama buah ni… lihat dan memakannya. buah ni en asben beli masa g ke terengganu hari tu. dan beli buah ni dah siap rebus, ready untuk dimakan. memula tu rasa macam takut2 nak makan sebab memang tak pernah jumpa kan. tapi bila dah rasa macam sedap pulak…serasa macam buah berangan lah to me. since en asben bawak balik dengan kereta dan dalam perjalanan yang jauh dan lama, so bila nak makan tu kak rose rebuskan semula… to make it like fresh all over again. sedap!

dan buah biji gajus ni pun bli kat KT jugak… bila dah ade depan mata, payah pulak nak stop munching… bertambah2 lah lemak nak menumpang kan.

ep2p-5small