My Kuali: Begedil daging n kentang

 Begedil kentang dan daging untuk open house raya rumah kawan… jadinya tak de la gambar end resultnya… Datin Siti buat soto nasi dan juga mee hoon, nasik putih dan segala lauk pauknya dan mintak tolong kak rose buatkan begedil kentang ni…

 dua kilo kentang yang dah siap goreng dan tumbuk, gaul dengan segala mak nenek bahan dan 400gm daging kisar yang dah goreng siap2..

 jenuh jugak nak membentuk bulat2 ni…

 dah siap goreng, terus hantar kat rumah dia petang tu… majlisnya bermula selepas maghrib dengan selawat dan marhaban… terasa macam kat kampung pulak… jarang sekali open house kat kawasan perumahan ni ade selawat ramai2 macam ni…Alhamdulillah.

kami kami dengan baju raya sedondon… meriah bila sesekali dapat berkumpul ramai2 macam ni.. walaupun raya dah nak sampai kepenghujungnya… masih bersemangat nak sambut nya!

ep2p-5small