My Kuali: Iftar#19 homemade murtabak

 Asalamualikum dan salam ramadhan ke 20

 

 menu berbuka kami petang semalam…. kononya berselang seli antara manis dan masin, tukang masak ni ikut jer apa yang derang nak makan.. asalkan semua bahan ade kat dapo, boleh jer nak buatkan… murtabak ni kak rose guna inti sekeping daging kisar ramli tu dan masa nak goreng tu kak rose tambahkan dengan datang celery dan bawang holland yang dipotong dadu dalam adunan telor.  kulitnya guna jer kulit popia, mudahkan nak buatnya… resepi ada boleh tengok kat sini sebagai panduan kalau ada yang nak mencuba..http://seripayaku.blogspot.com/2012/07/murtabak-segera.html

 dah ready dengan bawang cuka… very rich dengan daging kisar dan telor..

 buah fragrance pear dan seedless black grape…

 nasi goreng daging, buat awal2, bila nak makan kena panaskan balik. barulah ngam kan.

another dessert untuk sejukkan tekak yang kering dek puasa…. sumi jelly yang nyamannn.

ep2p-2