My Kuali: Laksa johor

 bila lamaaaaa tak buat laksa johor pebret ni, haruslah merajinkan diri menyinsing lengan kat dapo nak melayan tekak yang mengada nak makan laksa johor… boleh jer beli, merata ada jual tapi kan tak sama macam yang kita buat sendiri kan… nak layan tekak, mestilah yang menepati citarasa kita sendiri kan.. dan gamba spaghetti yang kak rose guna, tak se san remo, spaghetti cap ayam pun boleh jugak lah… asal namanya spaghetti kan…

 sepinggan beso ni pun masih nak berulang menambah… tu lah untungnya masak sendiri… bolah makan berulang2 sampai jermu!

 the dayangs…. tang part ini lah yang paling malas nak sediakan… nampak renyah sangat kan… tapi kalau tak cukup dayang2 ni tak cukup lah untuk nak menepati anak tekak ni..kacang panjang. sambal cili,asam limau, taugeh. timun, bawang dan saun kesum yang diracik halusss…

complete dah dengan kuah yang super duper sedap bagi kami sekeluarga, spaghetti dah siap rebus, moh ler kita duduk meghadap dan makan lah sampai puassss

ep2p-5small