My Kuali: Makan2 di Hadramawt Kitchen

Hari ahad pulak ialah hari bermalas malasan dan jugak hari untuk settlekan errand yang banyak tertangguh sebab asik berulang balik kampung… dan fridge pun kosong tak de stok untuk nak masak2.. so memang bagus punya alasan untuk cari makan di luar kan.. since en asben nak makan nasi arab, kami ke hadramawt kitchen di glenmarie ni. sedap dan puas hati lah dengan simple menu yang kami pilih…

 

 kena belajar bahasa arab nak baca menu nih! tp ade english translation… so dont worry lah!

 the list of chicken meals… boleh pilih ayam n jenis nasiknya jugak…

 kami pilih whole madghout chicken dengan nasi sepinggan beso ni… lebih dari cukup untuk kami tiga beranak! suka dengan rasa dan texture ayam ni…

 nasi served with zhaouk, basically sambal tomato not that hot dan kuah kari. sedap dan cukup rasa karinya.

 the drink for the three of us… lemon mint juice, orange juice dan ice chocolate.

yang ni taboulah… nak rasa jugak pak arab ni punya salad… daun parsley, pudina, tomato with dressing… sedap gak la pada tekak kak rose ni. esok

ep2p-2