My Kuali: Jalan sorang, makan sorang2..

 Bila berjalan sorang2… makan makan pun sorang gak la…dah penat berjalan dan bila teras perut keroncong, singgah je la mana restoran yang berkenan dihati… tap perlu nak tanya pendapat perut… pasal dah lapo kan… ni minggu lepas kak rose makan kat Penang Nyonya, subang parade… balik dari ziarah kawan yang sakit kat subang, pas tu g shopping2… dah petang baru lunch..

 char kuey teow yang sedap dan ice kacang yang menggunung… tak terabes sudahnya. sangat rich dengan jagung creamnya.. tapi cendolnya keras, macam dried cedol yang direbus tak cukup empok? entah lah… tapi cukup menyepoilkan ice kacang kak rose tu… huhu

next day tu pergi sekali lagi ke subang parade, sambung cuci mata n poket yang terhenti semalam… kali ni makan jer mekdonal ni… berbaloikah pagi2 yang kak rose g ber brisk walk tu kalau macam ni lah lunch yang kak rose amik… sendiri mau ingat la kan!

ep2p-2