My Kuali: Air sirap limau kasturi

 sejak mencuba buat kiub pati limau kasturi, maka rajin lah nak buat air sirap cam ni… tak yah perah liamu dah… just masukkan kiub limau bersama kiub ais dalam sirap dan jus febret pun dah ready untuk dinikmati… mudahkan! nak tengok camner kak rose buat ice cube jus limau tu bolah tengok kat sini ya… bila nak guna kiub dah ready dan limau pun tak rosak kalau tersimpan lama dan tak guna. mekasih pada otai masak2 yang bagi idea nak selamatkan limau kasturi dari rosak tu kan..

satu gelas beso ni cuma bubuh dua cube limau tu pun dah terasa sangat limaunya… tapi terpulang pada cita rasa memasing la kan… kalau nak rasa lebih masam, letak la extra ketulan limau tu… dan kalau nak rasa lagi umph, boleh la tambahkan asam boi dalam sirap limau ni. maunya satu jug beso pun tak cukup nanti… hishhhh

ep2p-2