My Kuali: Rutin pagi2 hari…

My lenggang mak limah steps selepas cuti raya

total steps: 29k++

distance: 23km++

calories burnt: 1031kcl je!

 

 selamat pagi dan salam hujung minggu buat kawan2 semua… masih sibuk dengan undangan rumah terbuka dan makan2?… ya lah, raya kan sebulan… dan kak rose pun masih beropen house dan makan2 jugak… hihi. dan lepas cuti puasa dan raya yang penuh dengan makan2, kak rose dah mulakan rutin pagi2 dengan berlenggang mak limah dipadang dekat rumah kak rose ni… saja nak rekodkan kat sini,  semuga dapat memotivasikan diri dan tidak lah malas2 nak buatnya.. untuk kebaikkan diri sendiri jugak kan… dan ini lah step yang dapat kak rose buat selama empat hari tu… in between borak2 dengan kawan2, dapat lah jugak keluarkan peluh tu…

kak rose jalan dari hari isnin hingga khamis jer sbb hari jumaat tu memang tak dapat buat sbb pagi2 ada gathering untuk bacaan Surah A-Kahfi…. semuanya target achived, tapi masih jauh nak sampai ke 10k++ steps per day tu… steps yang dirokadkan ni pun cuma lebih kurang sejam kak rose berjalan tu, agaknya kalau gadget ni melekat sepanjang hari maunya lebih dari 10k tu… asik kedepan dan kedapo jer kerjanya kan… itu pun langkah jugakkan, cumanya tak termasuk dalam kiraan ni… hihi

ep2p-2