My Kuali: Mee hoon goreng emergrncy!

 kenapa emenrgency? mee hoon emergency sbb buat pun dalam keadaan emenrgency… bila ada kawan nak datang dan kita tak prepare apa untuk nak jamu tetamu…so apa yang ada je la kan…  nasib baik jer cili untuk goreng mee hoon ni pun dah ready….kopek udang yang keras kejung dan potong kan fish cake… tung tang mee hoon goreng emergency pun ready… ngam2 kawan tu sampai, tukang masak pun dah boleh turunkan singsing lengan tadi tu… Alhamdulillah.

keropok goreng pun ready, import dari rumah my inlaw, cuma potongkan salad, timun dan tomato…. buat air sirap selasih… happy jer tukang masak bila tetamu makan bertambah2 walaupun mee hoon goreng bodo2 jer! memang belum berkesempatan nak beraya dirumah ni… mungkin minggu depan, Insya Allah jika diberikan kesihatan yang baik dan dengan keizinannya….

ep2p-5small