My Kuali: Jumaat dan Al-Khafi

 Asalamualaikum dan selamat berpuasa buat semua… 1st day puasa kak rose nak post entry kisah rutin hari jumaat sebelummenyambut bulan Ramadhan Kareem ni… nak jugak tepek kat sini buat kenangan dihari kemudian bergader gader bersama kawan2 membaca surah Al-Khafi pada setiap pagi hari Jumaat… seronok bila baca ramai2 macam ni dan yang paling seronoknya ialah gebang2 dan makan2 selepas setiap kali bacaan… dan memasing akan datang dengan serba sedikit kuih ditangan untuk hidangan selepas bacaan tu nanti… dan kali ni kak rose buat pulut dengan serunding kelapa berdaging…

 pulut yang lemak dengan serunding kelapa berdaging yang sedap. juadah simple yang home made memang jadi pilihan, instead of kuih2 yang dibeli dikedai2…

konon2 duduk bersimpuh….

 bila kaki dah kebas, duduk atas sofa pulak..

 Datin Fadillah, tuan rumah kali ni..

 black stripe group…. macam janji2 jer kan semua  pakai jubah stripe!

 Puan Hajjah Mariam, ketua muslimat kami..

our camerawoman… tak de sapa nak amikkan gambo dia… selfie dengan cucu kawan2…

ep2p-2