Bila ade kerajinan…

 Bila ada sedikit kerajinan dan tukang makan pun ada dirumah, jadi tuan tanah pun jadi rajin nak masak… walaupun goreng ikan masin jer pun… tapi sudah cukup untuk mengenyangkan kami anak beranak… kak rose ni kalau ada gulai jer mesti nak digandingkan dengan ikan masin… bertambah2 nasik sampai berpoloh2 makan! tapi sebelum makan nasik tu kenalah makan buah dulu kan… tembikai yang manis dan jambu batu yang sangat crunchy ditaburi asam pak cu memang sangat sedapnya!

 sayur kacang buncis goreng dengan udang… lama sungguh rasanya tak beli kacang buncis ni, sekali tengok pack 250gm ni harganya 6.90… memang terbuntang mata masa nak membayarnya! nak tanam sendiri, tak de tanah la pulak!

 daging masak lomak ciliapi dengan kentang style nisemilan yang lemak kaw kaw… memang sedap sangat!

 dan ikan masin ni lah yang membuatkan kami makan bertambah2… sekali sekala ok la kan makan ikan masin ni… takut jugak kalau nanti my blood go up stairs! hihi

my bodo bodo complete meal, Alhamdulillah dengan rezeki Nya.

ep2p-2