Bila tak rajin…

 bila kemalasan melanda tapi perut dan tekak tak mahu berkerjasama… maka jadilah nasi goreng bodo2 cenggini… taruk jer sayur apa yang ada dalam fridge… kira semua taruh itu dalam, dah jadi menu yang sangat best buat orang yang dah tak de kerajinan nak masak macam kak rose ni… apa lagi dah dua minggu masih nursing my batuk yang tak hilang2… dan pagi petang kena pergi klinik untuk amik gas nebulizer… buah such a no no… tapi timun dan tomato kak rose tawakal jer… keropok lagi…. memang dah batuk pun kan… pas tu makan lah ubat pulak..tu agaknya yang jadi lambat no nak hilang batuk tu!

dan kini Alhamdulillah, dah much better after 6 hari berulang ke klinik setiap pagi dan petang… harap tak lah berulang lagi batuk2 dan selsema tu, Insya Allah. rindu sangta nak makan buah2… rock melon sebiji, sampai naik layu tak termakan sbb tukang potong tak leh makan… so memang terbiar lah dia… kesian kan… harap2 tak lah terus buruk nak tunggu kak rose baik batuk ni…

ep2p-2