Best ever lauk!

 ikan masin. ya ikan masin jer pun…masa goreng tu baunya merebak satu alam walaupun dah onkan cooker hood tu, tapi masih jugak tak terlawan dengan bau semerbaknya… bukak semua tingkap dapo pun… tapi tak mengapa, sedap punya pasal… bau yang semerbak tu belakang kira la kan!

 tu diah! beli terus satu pack ni…. setengah kilo kot…. tapi tidaklah berani nak makan hari2… almaklumlah kak rose ni kan my blood dah go up stairs, so kenalah kurangkan makan yang masin2… sesekali tu ok la untuk hulangkan rasa kempunan… lagi lah kalau ada gulai lemak… memang ngam sungguh gandingan tu kan.

kali ni kak rose makan dengan bubur dan sayur sawi putih masak lemak…. dan ikan masin tu memang buat bertambah2 bubur dipinggan… masa ni kak rose sakit gigi… wisdom teeth dah buat hal… doc soh cabut jer sbb tak de guna, katanya!… tapi nak kena potong gusi bagai…. ishhhhh!!! takut lak dibuatnya… so terpaksalah bertahan dengan sakit tu dan bubur ni jadi penyelamat… jugak ikan masinnya!

ep2p-2