Aksi BODOH Makcik Dan Kakak PKR Di 'Roundabout' Seberang Jaya

Alahai makcik-makcik dan hakak-hakak PKR cabang Permatang Pauh ni… Dapat apa laa makcik dan hakak duk berkumpul terjerit-jerit ‘bebas Anwar’ kat tengah-tengah ’roundabout’ Seberang Jaya tu.

Dapat anugerah ke makcik dan hakak duk terkinja-kinja kat tepi jalan tu??? Ke makcik dan hakak dapat ‘bonus’ dari PKR untuk terkinja-kinja tu??  Oh, terlupa pula.. Mana ada dapat bonus, sekarang orang lebih suka gunakan perkataan ‘derma’…. Hahaha.

Andy tahu, makcik dan hakak sayangkan pemimpin kaki liwat stor kunyit tu… Tapi perlu ke makcik dan hakak bahayakan diri duk ditepi jalan yang sibuk dengan kereta dan lori-lori besar??

Lagipun, tindakan makcik dan hakak ni laa punca jalan sesak dan penyebab terjadinya kemalangan… Orang yang nak memandu sudah pasti nak melihat telatah terkinja-kinja makcik dan hakak.

Cubalah makcik dan hakak pikir pakai kepala otak sikit… Makcik ngan hakak je beriye-iye terkinja-kinja kat tepi jalan tu…. Isteri dan anak kaki liwat tu, takda pun nak jadi macam makcik dan hakak.

Daripada makcik dan hakak terkinja-kinja tepi jalan menjerit ‘bebas Anwar’ bagai, lebih baik makcik dan hakak duk rumah luangkan masa bersama anak-anak.

Takpun, buat majlis doa kesyukuran untuk mendoakan pemimpin kesayangan makcik dan hakak tu sihat sejahtera di dalam sana. Lagi satu, jangan lupa doakan supaya Anwar kembali ke jalan yang benar… Hihiihi.. – AndyBolat/Utaranews.com

ep2p-5small