Memotivasikan diri

motivasi pagi Ahad…

  Asalamualaikum dan selamat hari minggu buat kawan2 semua… semuga semua dalam lindungan dan rahmat Nya sentiasa… nak jugak tepek kat sini aktiviti kak rose minggu lepas, my morning brisk walk… yang kadang2 jalan lenggang mak limah pun ada… asalkan ada kemahuan nak jalan tu kira ok la kan… ini untuk kak rose ler, kawan2 jangan ikut macam kak rose ya…

 day by day ada peningkatan…. tapi kenapa yek S Health ni cuma set target hingga 6k steps jer? bukan ker the actual count needed is 10k step per day? atau kak rose jer yang tak tau nak set kan… boleh la kawan2 ajarkan camner… maklumlah buta sangat dengan menda2 cam ni…

 kiraan ni adalah masa kak rose jalan lenggang mak limah pagi2 hari tu jer,lepas tu dah tak attach phone ni kat badan… so bukan whole day punya kiraan la kan… kalau attach kan phone tu sepanjang hari maunya 20k steps kot, oooppppssss…. ya lah jalan kedepan dan kedapor cari makan yang berulang kali tu mesti dia captured jugak kan.., terlebih sihat la kalau cam ni!

dan bp masa hari sabtu… pagi2 sebelum g briskwalk tu… sambil sarap sambil mengetik shealth ni … dia kata less is considered normal, tapi kalau dah over ni kira cam ner ek?

and pas tu check jugak manually guna menda ni… bacaan sama jer… Alhamdullilah… tak de la lebih2 bacaan tu kan… dan hari2 reward diri dengan oats n nescafe o tadak gula ni… nnti lepas briskwalk baru minum susu omega tu pulak… diri sendiri mau sendiri jugak la yang jaga kan… macam mana cara2 kawan jaga kesihatan diri ek? boleh la kongsikan kat sini…

ep2p-2