Melayu Dalam DAP Hanya Jadi Barua Parti Je

Tak payah laa ahli Melayu yang berada dalam DAP nak jelaskan kepada umat Melayu, bahawa parti cina kiasu itu mesra Melayu/ Islam… Dah jelas dan nyata DAP sebuah parti anti Melayu/Islam.

Lagipun, rakyat dah tahu, ahli-ahli Melayu yang ada di dalam parti cina kiasu tu serta rakan-rakan sekutunya PKR dan PAN adalah barua DAP je!!! Bak kata orang, mereka ni tali barut negara dan gilakan kuasa sampai sanggup sertai dan bersengkokol dengan parti cina kiasu.

Tak percaya mereka ni cuma barua DAP??? Tengok sajalah apa yang berlaku dalam gabungan Pakatan… Parti Cina kiasu tu lebih bertindak ‘taiko’ walaupun PKR merupakan ketua bagi parti pembangkang.

Bukan tu saja, dekat Pulau Pinang jelas menunjukkan DAP parti anti Melayu/Islam apabila menguatkuasakan larangan azan di negeri itu… Melayu dalam DAP semua buat buta dan pekak saja bila ‘tokong besar’ kuatkuasakan larangan tersebut.

Selain itu, lihat sajalah bagaimana DAP mahu mendekati umat Melayu… Mereka menggesa ahli-ahli Melayu dalam parti cina kiasu itu dan PAN, supaya mendekati umat Melayu bagi meraih undi.

Disitu dah nampak mereka ni cuma ‘barua’ parti je!! Kalau betul DAP bukan anti-Melayu/Islam, ape salahnya pemimpin tertinggi DAP yang dimonopoli kaum Cina sendiri turun ke padang bersama umat Melayu/Islam kan??

Lain kali kalau nak buat kerja tu buka pala otak tu sikit…. Jangan bagi orang nampak sangat yang diri tu ‘barua’ parti cina kiasu, macam Presiden PAN Mohamed Sabu tu.

Lagi satu, kalau betul DAP ni bukan parti anti Melayu/Islam, kenapa DAP menentang habis-habisan hukum Islam sampai sanggup tendang Pas dari Pakatan Rakyat (PR)?? Jelas sangat DAP anti Melayu/Islam dan Melayu yang bersama parti cina kiasu ni semua ‘barua’ DAP je!! – AndyBolat/Utaranews.com

ep2p-5small