Kit Siang Sibuk Nak Jadi Ustaz???

Mulut busuk Penasihat DAP, Lim Kit Siang sekali lagi menyalak lantang. Kali ini bapa kepada Lim Guan Eng itu, bercita-cita untuk menjadi seorang ‘ustaz’ dan bermimpi untuk mengajar PAS cara memahami Al-Quran dengan betul. Impiannya untuk menyekolahkan Pas itu kononnya bagi ‘menyedarkan’ parti Islam tersebut mengenai dosa besar memfitnah.

‘Sesungguhnya dosa memfitnah itu adalah lebih besar dari membunuh’… kata ‘ustaz’ Kit Siang.

Dengan hati dan tangan yang kotor serta membusuk itu… Layak ke Kit Siang nak ‘ajar’ orang yang selama ini hidupnya sentiasa  berlandaskan Al-Quran?? Sedangkan maksud ‘Bismillahhirrohmanirrohim’ pun Kita Siang tidak pernah tahu.

Itu pun jangan, ada hati nak ajar Pas cara untuk memahami Al-Quran dengan betul. Puiiiiiii… Nak termuntah je dengar. Kit Siang tahu sembah tokong je kot… Ada hati nak masuk campur dalam hal ehwal agama lain.

Kononnya DAP sebut pasal salah satu maksud dalam sepotong ayat Al-Quran, adalah bagi menidakkan tuduhan pemimpin Pas yang katanya memfitnah DAP dengan mendakwa, bahawa parti kejam dan zalim itu telah ditawarkan RM1.2 bilion oleh Israel dengan syarat yang telah ditetapkan.

“Semua pemimpin politik diberi pengajaran yang bahawa mereka tidak boleh melepaskan diri dengan dusta atau dakwaan yang tidak munasabah.

“Menurut Al-Quran, fitnah adalah satu jenayah yang lebih buruk daripada membunuh,” kata ‘ustaz’ Kit Siang.

Bagi mengukuhkan lagi ‘firmannya’ itu, Kit Siang menyuarakan hasratnya untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pemimpin Pas yang ‘memfitnah’ dirinya. Katanya, dalam tempoh masa beberapa hari lagi peguam DAP bakal memulakan prosiding.

Hairan, yang pemimpin Pas beriya-iya sangat dia nak saman, tetapi bekas pegawai khas Ketua Menteri Pulau Pinang, Mohamed Razali. Individu yang memecahkan tembelang DAP dengan Israel taknak pulak si dungu ni saman… Hurmmmm, pengecut mungkin.

Tapi yang paling tak boleh belah, ada hati nak ajar orang islam pasal agama islam!! Agama sendiri tak ajar ke yang buat zalim dan kejam ke atas orang lain tue pun salah? Memfitnah tue pun salah jika dalam agama lain bukannya dalam Islam je okey! Tambah-tambah menindas macam DAP ni, lagi la salah! Mungkin Kit Siang sendiri tak faham kot pasal agama dia, tapi sibuk nak masuk campur hal agama lain. – TiraGomez/UtaraNews.com

ep2p-2