KAFA Terima Syarat Merah Jambu, Qu Puteh Sah Taja Kelantan

Imej Stadium Sultan Muhammad IV bermandi warna merah jambu yang sebelum ini cuma bayangan kini bakal menjadi kenyataan.

 

Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa mengesahkan The Red Warriors telah menerima dua syarat Ketua Pegawai Eksekutif Vida Beauty Sdn Bhd, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman atau Datuk Seri Vida untuk memberi tajaan.

 

Tajaan tersebut bernilai lebih daripada RM16 juta, lapor Harian Metro.

 

KAFA turut bersetuju melantik Datuk Seri Vida sebagai Penasihat Kehormat pasukan Kelantan.

 

“KAFA lantik Datuk Seri Vida sebagai penasihat kehormat KAFA dan pasukan. Beliau mempunyai idea yang sangat baik dan akan dapat mencampuri urusan dan kaedah tata kelola pasukan Kelantan,” katanya selepas bermesyuarat dengan usahawan itu hari ini.

 

Sementara itu, Datuk Seri Vida berkata, beliau turut gembira kerana KAFA turut bersetuju dengan 33 lagi syarat tambahan yang dikemukakannya dalam mesyuarat tersebut.

 

“Dua syarat utama yang saya berikan sebelum ini bukan sekadar gimik dan mencari publisiti kerana saya mahu bawa satu anjakan dalam bola sepak Kelantan dan Malaysia,” katanya.

 

Satu majlis menandatangani perjanjian dan sidang media berkenaan kerjasama ini akan diadakan pada 15 Januari di Kuala Lumpur. – AwaniThis entry was posted in Sukan, Terkini. Bookmark the permalink.