Jawapan Bodoh Amelina, Bila Ditanya Kenapa Dia Masih Belum Bertudung

Makin teruk dan agak ‘bodoh’, Miss A rasa jawapan dari kalangan artis bila bercakap pada umum tentang diri mereka apabila disoal perkara yang berkaitan agama.. Jawapan yang diberikan Ratu dangdut Amelina antara salah satu jawapan yang pasti membuatkan ramai peminatnya terkejut..

Beberapa bulan ini, kerjaya nyanyian Amelina dalam industri hiburan sudah semakin meningkat dan membuahkan hasil.. Kini, Amelina sudah pun dilantik menjadi duta rasmi untuk salah satu produk Astro..

Pastinya ini adalah satu kejayaan yang diimpikan oleh ibu tunggal itu, sejak dia muncul kembali bagi mewarnai industri hiburan tanah air.. Walaupun ramai peminat menerima baik kemunculan penyanyi itu, namun masih ada peminat yang meminta Amelina untuk segera berubah dengan menutup aurat.. Iyerlah, dengan usia yang sudah semakin meningkat tua itu, lebih baik Amelina menutup aurat kan??

Sering diasak dengan soalan itu, Amelina memaklumkan yang dia mempunyai alasan tersendiri untuk kekal dengan imej sekarang.. Kenyataan ini pasti buatkan ramai orang terkejut.. Amelina bercakap seolah-olah tidak pernah belajar tentang agama..

Menurut Amelina, mereka yang sudah berhijab itu kebanyakannya sudah stabil dan tidak perlu cari makan lagi dalam industri, sedangkan kedudukan dia masih belum stabil.. Kerana itu dia masih lagi belum mengambil keputusan untuk berhijab..

Berhijab bertujuan untuk menutup aurat bukan kira sudah stabil baru nak menutup aurat.. Rezeki manusia ada dimana-mana, bukan bermakna kalau sudah behijab, sudah tertutup pintu rezeki untuk anda.. Ingat tu Amelina… – Miss A/UtaraNews.com

ep2p-2