Yearly check-up

 yearly check-up yang kak rose buat minggu lepas dan kini dah dapat resultnya… kali ni Alhamdullilah, tak de bintang2 yang bergemerlapan yang buat doktor bagi pesanan dan pot pet yang berjela…. pertama kali buat di Penang dan doktor tu pun sangat puas hati dengan result ni… glukose pun turun sket dari last year punya…

 tapi tang lipid profile tu… LDL colesterol tu dah lebih dari yang sepatutnya tapi tak de bintang2 pulak? doc tu kata sbb yang HDL tu dapat imbanginya…. so it is still a good result, katanya. boleh ker cam tu? last year punya LDL 2.15 compare to HDL 1.21… ishhhh!!! x tau la nak kira camner. teruskan je la dengan oat n susu omega tu…

the rest of the result…. tak tau nak translate or baca medical term nih….beyond my otak dapo punya kefahaman!… cuma doktor kata everything is ok… harap2 gitu lah ya.

ep2p-5small