Koperasi Belia FELDA Sasar Jual RM 24 Juta Produk Pencuci Mesra Alam..Rancang Keluarkan Produk Elektronik Pula Lepas Ni!

Felda maju lagi setapak apabila Koperasi Majlis Belia Felda Malaysia Bhd kini dalam usaha menjual barangan berasaskan produk pencuci D’Belda mesra alam. Teknologi dinamakan Biodegrasi ini hasil kerjasama pendandatanganan Memorandum Persefahaman (MoU) bersama Syarikat Microclear Sdn Bhd.
Buat permulaan, Produk pencuci ini akan dipasarkan ke semua agensi seliaan Felda di seluruh negara. Koperasi ini turut merancang mengeksport produk ini ke asia barat dalam dua tahun akan datang.
Bercakap mengenai Koperasi Majlis Belia ini, untuk tahun ini sahaja mereka telah menghasilkan beras dan bahan cucian yang menggunakan branding D’Belda dan akan datang merancang menghasilkan produk elektronik pula. Ini semua dihasilkan atas usaha keras yang dilakukan Koperasi ini.
Syabas diucapkan kepada Pengerusi Koperasi Majlis Belia Felda, Anuar Abd Manap atas inisatif ini. Mereka menghasilkan produk sendiri dan memasarkan kepada pasaran FELDA sendiri.
Sasaran untuk mengeksport produk cucian ini ke Asia Barat telah membuka mata bahawa agensi FELDA bukan lagi hanya berorientasikan Kelapa Sawit sahaja..
Ia langkah terbaik untuk memajukan dan pembangunan usahawan FELDA. Apa tidaknya, sebulan sahaja mereka mampu menghasilkan 100,000 liter cucian D’Belda jika setahun 1.2 juta liter untuk kegunaan industri.
Mungkin lepas ini kita boleh gunakan produk cucian ini di rumah. Sekarang pun banyak produk dari FELDA yang menggunakan jenama D’Saji. Kemajuan ini telah membuka banyak peluang pekerjaan yang diharapkan akan dibuka untuk warga FELDA sahaja…
Syabas FELDA!!!

ep2p-5small