Cina keturunan PENDATANG hina Islam di Malaysia dan anggap Umat Islam pengganas.

Sejak akhir-akhir ini semakin galak pula individu-individu dari kaum Cina di Malaysia menghina Islam serta menuduh yang bukan-bukan terhadap agama anutan bangsa melayu ini.

Walaupun kaum Cina yang hanya minoriti didalam negara diberikan kebebasan untuk mengamalkan agama mereka, Islam tetap menjadi modal untuk mereka mengutuk orang melayu.

Mungkin bagi mereka orang melayu akan mudah tersinggung dan terasa hati jika Islam dijadikan “senjata” untuk mereka melakukan provokasi, tetapi hakikatnya individu-individu Cina tersebut sengaja bermain api.

Seperti juga Alvin Tan dan Namawee, masih ramai individu kaum kafir khususnya Cina di Malaysia ini memainkan sentimen agama didalam media sosial.

Yang terkini adalah seorang lelaki yang bernama Weng Yik. Lelaki tersebut telah secara sengaja memaki hamun agama Islam didalam laman sosial Facebooknya serta menganggap umat Islam sebagai pengganas.

Jelas dilihat melalui gambar profil yang dimuatnaik, Weng Yik merupakan penyokong tegar pembangkang yang cuba menjatuhkan kerajaan pimpinan orang Islam di Malaysia melalui demonstrasi BERSIH.

Apa lagi yang dimahukan oleh Cina-Cina ini semua? Bermula dari sejarah datuk nenek mereka yang merempat menumpang di tanah melayu sebagai pendatang, kini mereka beranak pinak dan bebas mengaut segala keuntungan di bumi melayu.

Apakah kini generasi keturunan pendatang ini mahu merampas pula tanah melayu dan memijak-mijak Islam yang dijadikan agama rasmi negara ini? Apakah mereka tak sedar siapa yang sedang mereka hadapi?

Jika beginilah mentaliti anak-anak Cina keturunan pendatag di Tanah Melayu ini, tak mustahil suatu hari nanti pergolakan kaum akan berlaku dan rusuhan sesama rakyat akan terjadi di negara ini.

Apakah itu yang sebenarnya dimahukan oleh kaum kafir di Malaysia? Apakah mereka menganggap Umat Islam akan selamanya berdiam diri dengan penghinaan mereka? Kita lihat nanti.. – Big B/Utaranews.com

ep2p-5small