1,000 Pemandu Teksi Ikrar Patuhi Undang-Undang Martabat Industri Teksi..

Kira-kira 1,000 orang pemandu teksi telah berhimpun siang tadi di Perkarangan Platinium Sentral untuk menyatakan hasrat “Aku Janji Memartabatkan Industri Teksi”.
Perhimpunan tersebut turut diserikan lagi dengan kehadiran Pengerusi SPAD, Tan Sri Dato’ Seri Dr. Syed Hamid Albar yang mana menyaksikan pemandu teksi turut melafaskan ikrar 4 resolusi memartabatkan industri teksi..
4 resolusi tersebut ialah :
1) Berganding bahu, dengan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat, dalam memajukan Industri Teksi di negara ini.
2) Mematuhi segala peraturan, dan undang-undang yang telah ditetapkan, oleh Pihak Berkuasa.
3) Bekerja dengan penuh rasa tanggungjawab, bagi memberikan, perkhidmatan yang terbaik, kepada pengguna
4) Berazam, untuk menigkatkan, kualiti perkhidmatan teksi.
Pertemuan beberapa jam ini telah membuka mata pemandu teksi betapa pentingnya pemandu teksi berinteraksi dengan agensi berkaitan seperti SPAD bagi menyelesaikan permasalahan yang berkaitan industri ini.
Sebelum ini sebarang masalah yang berlaku dalam kalangan pemandu teksi telah berjaya diselesaikan dengan cara toleransi melalui pertemuan, perbincangan, mesyuarat dengan SPAD.
Semenjak SPAD ditubuhkan, banyak perkara telah dilakukan untuk membela pemandu teksi seperti bantuan tayar TR1M, pengecualian cukai jalan duti eksais dan baru-baru ini penyelarasan kadar tambang teksi…
Cara interaksi seperti ini adalah cara terbaik berbanding dengan himpunan jalanan yang dikhabarkan akan dilakukan oleh pemandu teksi yang tidak berpuas hati.
Dengar khabar, ada segelintir pemandu teksi yang merasakan mereka terpinggir akan melakukan himpunan jalanan 18 November ini. Kita sedia makluma perhimpunan jalanan tidak akan mendatangkan apa-apa manfaat selain banyak mudarat yang timbul.
Mengenai himpunan tersebut, mereka sengaja mahu lakukan demi menampakkan bahawa industri Teksi di negara kita terlalu teruk..lebih-lebih lagi pada 18 November ini negara kita bakal menerima tetamu pemimpin negara-negara ASEAN yang akan berkampung di Ibu Kota 18-22 November menghadiri Persidangan Antarabangsa ASEAN Summit.
Nampak sangat awal-awal lagi mereka ada agenda tersembunyi untuk memburukkan Malaysia…cara ini tidak ubah seperti himpunan jalanan yang dilakukan oleh pakatan pembangkang..hanya mahu negara kita diburukkan di mata dunia..
Kami di blog Harapan Esok mengucapkan tahniah kepada 1000 pemandu teksi yang hadir siang tadi. Anda bukan tergolong dalam kumpulan pemandu teksi yang bermasalah. 
Pemandu Teksi merupakan agen pelancogan negara dan bukan membawa musibat kepada negara…
Berikut beberapa keping gambar sepanjang pertemuan tadi…
Pemandu teksi mengisi borang soal selidik yang disediakan SPAD…

ep2p-2