Demi I-Phone6, pelajar ini sanggup buat report palsu dirompak.

Seorang pelajar lelaki universiti berusia 22 tahun sanggup buat report palsu kononnya dirompak empak lelaki berkereta dia Jalan NSV 1, Bandar Baru Nilai selepas ‘terpakai’ duit sewa rumah yang dikumpul sebanyak RM 4,OOO daripada kawan serumah.

Duit yang ‘terpakai’ tu dibeli iphone 6 gitu. Ni mesti teruja sangat nampak duit banyak sangat kat tangan tu beribu-ribu, time tu pulak nafsu melonjak-lonjak nak beli enset. Apalagi dah ada ‘rezeki terpijak’ tu sanggup guna duit orang lain beli kepentingan diri sendiri.

Menurut Ketua Polis Daerah Nilai Superintendan Zaldino Zaludin, mamat tu mendakwa dia diacukan parang di leher sebelum suspek melarikan duit tu. Siasatan dapati duit tu sepatutnya dibayar sewa rumah tapi mamat tu guna beli enset.

Disebabkan takut rahsia dia terbongkar diketahui oleh kawan-kawan dia, sanggup pi buat report palsu. Lelaki tu tak cerdik mana pun sebab pihak polis ni dah lalui macam-macam ragam oranng la ni. Mudah aje diorang nak dapat tau hal yang sebenarnya.

Bengong betul mamat ni!! Ni dah kantoi, kena jual balik enset mahal tu la. Kalau tak mau dibelasah dengan kawan-kawan dia….

Dah bergelar student tu buat cara student la… Tak payah nak obsess sangat nak beli benda yang tak mampu dibeli tu ye! Tak mati pun kalau tak dapat beli. MissHana/Utaranews.com.

ep2p-5small