Mualaf dicekup selepas rogol nenek di rumah sewa..

Mahkamah Seksyen Seremban menjatuhkan hukuman penjara tujuh tahun dan dua sebatan ke atas seorang lelaki yang dikenali Muhammad Firdaus Muniandy Abdullah, 39 mengaku bersalah di hadapan Hakim Madihah Harullah kerana merogol warga emas berusia 61 tahun 10 Disember tahun lalu.

Dua sebatan tu tak cukup selepas mencemar maruah nenek tu, bagi lebih lagi sampai hancur punggung tu!! Baru padan muka dia!

Ceritanya cenggini, Firdaus tu bekas pekerja bahagian kutip sampah dan tinggal di bilik sebelah mangsa sebelum mengetuk bilik mangsa berkali-kali dengan kuat sebelum melakukan bertindak memecah masuk terus pegang tangan mangsa.

Masa tu Firdaus just pakai tuala aje terus tolak mangsa sampai jatuh dan menampar sebab mangsa menjerit-jerit minta tolong. Selepas dah buat benda terkutuk tu mamat durjana ni tinggal mangsa macam gitu aje.

Mangsa buat report dan mamat durjana tu terus kena tangkap pada hari yang sama. Mamat durjana ni dah ada anak baru aje 10 bulan dan buat rayuan kat mahkamah hukuman penjara di kira dari tarikh kena tangkap dan sebatan bagi minimum aje.

Timbalan Pendakwa Raya, Siti Aishah Ab Rashid pula meminta mahkamah bagi hukuman setimpal kerana mempertimbangkan tahap keganasan dilakukan tertuduh, termasuk usia mangsa semasa insiden itu berlaku.

Tu la lain kali fikir dulu keburukan yang akan menimpa kalau buat benda bodoh dan anak bini kat rumah!! MissHana/Utaranews.com

ep2p-5small