Makcik dimaki kerana makan sebiji Strawberi di Cameron Highland

Typikal orang Malaysia…kalau nak beli something terutamanya buah mesti kita rasa dulu kan buah tu sedap ke tak? Ala satu family ni kena maki hamun dengan peniaga berbangsa Cina di Cameron hanya gara-gara si ibu merasa buah strawberi yang dijual.

Maybe dorang tak tanya dulu kot boleh rasa ke tak, main rasa je tanpa mintak izin tak pasal-pasal kena maki. Lepas kena maki terkebil-kebil nak bayar balik buah yang dimakan tu.

Bagi Gomez sepatutnya dorang mintak izin dulu kalau nak rasa bukan main bantai rasa je sebab sesetengah peniaga dorang tak izinkan untuk mencuba. Tapi yang Cina tu pun kalau yer pun tak boleh rasa bagitau jela baik-baik, yang nak maki tu apesal.

Lebih naik darah, maki dalam Bahasa dorang, kalau yang tak faham Bahasa Cina tu takde la sakit hati sangat. Sampai mintak RM2 untuk sebiji buah strawberi yang dirasa tu. Mak aiiii mahal betul, gred diraja kea pa? Dasar berlagak.

Macam ni ke nak berniaga?? Small matter je pun tapi marah pelanggan macam dengan buat salah bunuh orang je.-TiraGomez/UtaraNews.com

ep2p-2