Mahkamah arahkan mangsa rompak bayar gantirugi pada penjenayah.

Aikkkssss!!!! Macam pelik aje!!!!! Dah jadi mangsa lepas tu kena bayar ganti rugi pula?? Apa kes niiiiiiii??? Dah la pencuri tu dapat ganti rugi!!

Cer story sikit macam mana boleh jadi macam tu pulak! Mahkamah di China mengarahkan seorang lelaki dikenali sebagai Yuan bayar 70 000 yuan( RM 40 000) kepada lelaki yang nak rompak dia. Banyak nya dapat ganti rugi. Durian runtuh sungguh noh!!!

Kesian pula si Yuan tu dia pukul pun sebab lelaki yang bakal perompak tu, Zheng nak curi phone dia. Alih-alih di pula yang kena. Hhuhhuuuhhu..nasib malang!

Kejadian tu jadi Februari lalu, Zheng try nak curi phone Yuan tapi gagal. Yuan dan ada dua lelaki lain join Yuan kejar Zheng tu, bila Zheng kena tangkap dengan diorang apa lagi kena pukul la.

Yang tak boleh blah tu Zheng tu buat report polis and the Yuan dengan dua orang lelaki serah diri. Yuan dianggap melakukan kesalahan jenayah kerana menyerang.

Dia pun tak buat report polis masa di nak kena rompak tu. betul la juaga kan!patut heret terus masa diorang tangkap si Zheng tu.

Tak la susah-susah kena bayar ganti rugi sebanyak tu. dah la kena pemerhatian polis selama tiga bulan..hhhuuhuu. MissHana/Utaranews.com

ep2p-2