My Kuali: Sarapan pagi tadi…

 Asalamualaikum dan selamat petang. Salam Nisfu Syaaban jugak… hujan rahmat di pagi Nisfu Syaaban membuatkan kak rose tak dapat nak berbris walk, yang actually nya jalan macam lenggang mak limah tu jer pun. tapi walaupun jalan camtu je, peluh memang menjejeh2 dan lepas tu sambung pulak duduk atas kosi nano bersauna, memang berpeluh sakan la… tapi yang muskilnya kenapa angka di weght scale tu susah sangat nak turun…. kalau ade pun sikit sangat, tapi bila tang menaik memang betingkek2. adoyaiiiii la….

semangat nak berdiet tu memang ada, tapi selalunya tinggal angan2 jer, apa lagi bila jenjalan kat blog kawan2 yang sangat rajin buat tayangan amal dengan menu yang sedap2…. asik la tergoda mata dan tekak ni…. sudahnya, memang la duk situ la lemak dan makin bertambah2 nak menepek… dan lagi toast n jam ni macam ada dadah pulak… tak leh nak tinggal. nescafe o tanpa gula n susu omega for lowering cholesterol pun kena minum jugak dua kali sehari… macam mana kawan2 jaga kesihatan diri ya?

ep2p-5small