Pendapatan Cukai GST 2015 VS Penjawat Awam Naik Gaji!

Pendapatan Cukai GST 2015 RM23 Bilion. RM800 Juta (Prepaid), RM1.3 Bilion (Barangan Import). Ada Peluang Penjawat Awam Naik Gaji! Jika sebelum ini berdasarkan semakan kenyataan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek mengatakan kerajaan Malaysia akan kehilangan Rm800 juta sebagai cabang punca pendapatan negara selepas Putrajaya dilihat sukar untuk hapus cukai GST terhadap kad prabayar (prepaid).

Untuk pendapatan dari cukai GST kad prabayar sahaja RM800 juta, terbaru untuk setakat hari ini sejak 1 April 2015 kerajaan Malaysia berjaya menambah kantung pendapatan mereka kepada RM1.3 bilion untuk terhadap barangan import sahaja. Belum lagi yang lain yang mana cabang pendapatan dalam cukai GST terlalu banyak. Dijangka kantung kerajaan akan terus bertambah daripada bulan ke bulan.

pendapatan cukai gst

BACA KLIK SINI : Tanggungan Kenaikan Gaji Naik 1.6 Juta Kakitangan Awam dan Pembayaran Pencen Penjawat Awam Punca GST Dilaksanakan! Apa Kata Anda?

Ini kerana berdasarkan jangkaan, pulangan pendapatan cukai GST bagi tahun 2015 kepada kerajaan Malaysia adalah RM23 bilion.

Tahniah Berita Semasa ucapkan. Harapan rakyat Malaysia gunakan duit yang anda perolehi dan kaut daripada rakyat Malaysia dengan sebaiknya. Jangan membazir, jangan songlap duit tersebut, pulangkan semula kepada rakyat dalam aspek pembangunan negara. Insyaallah.

Dan harapan rakyat Malaysia juga agar pihak Kastam/KPDNKK buat kerja, sellau turun pandang untuk banteras penipuan.

Pendapatan Cukai GST 2015 RM23 Bilion Bantu Penjawat Awam Naik Gaji

Dalam pada masa yang sama Putrajaya melalui Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengatakan yang mana sebahagian daripada hasil pendapatan cukai GST 2015 akan digunakan sebagai hadiah yang bermakna bagi 1.6 juta kakitangan awam di Malaysia untuk kenaikan gaji kakitangan awam. Ini janji Putrajaya dan Datuk Seri Najib Razak. Nantikan.Siarkan Komen Anda di Facebook

Komen Bernas di Berita Semasa

ep2p-5small