Crab rangoon versi kak rose

 suka suki buat crab rangoon dengan versi sendiri yang nak makan… dek kerana tengok kejadian crab rangoon ni punya bungkusan lipatan dia, gigih lah kak rose nak mencubanya…. tapi bila tengok resepi intinya macam tak kena dengan tekak jawa ni, so menderhakan resepi adalah pilihan yang paling baik….. so isi crab rangoon yang kak rose buat ni sama dengan isi wanton goreng yang kak rose buat ari tu tapi tukarkan isi ayam tu dengan crab sticks… cuma lipat bungkus tu jer yang sama…. tu pun terkial2 nak melipatnya!

 dah siap siap melipat bungkusan, ready nak goreng deep fried. masa menggoreng baru la tau either the bungkusan tu ok ker tak… ada jugak yang terbukak half way trough dalam koli! so belajar dari pengalaman—-> kena pastikan tak de rongga dalam bungkusan tu, kena picit2 kemas bungkusan tu barulah tak kembong dan terbukak dan cantik je bila dah goreng nanti…

apa pun yang nak cuba buat crab rangoon yang ori boleh la ikut resepi  yang kak rose amik dari sini dengan hasil tangan yang sangat cantik lipat bungkusannya.
Crab Rangoon Recipe
Makes 20 | Prep Time: 15 Minutes | Cook Time: 5 Minutes
Ingredients:
1 brick (8 oz) Kraft Philadelphia Regular Cream Cheese, at room temperature
2 oz crab meat or 2 sticks imitation crab meat (finely diced)
1 tablespoon powdered sugar
Pinch of salt
20 wonton wrappers
Oil, for deep frying
Method:
Mix all the cream cheese, crab meat, sugar, and salt in a bowl. Stir
to blend well. Place about 1 tablespoon of the cream cheese filling in
the middle of a wonton wrapper. Dab some water on the outer edges of the
wonton wrapper and fold the two ends of the wrapper together. Fold the
other two ends to make a tiny parcel pictured below.  Pinch to seal
tight and make sure that there is no leakage.

ep2p-2