Biodata Shukri Yahaya Pelakon Dia Isteri Luar Biasa

Biodata Shukri Yahaya Pelakon Dia Isteri Luar Biasa : Nama pelakon Syukri Yahaya semakin meningkat naik pada ketika ini. Satu demi satu drama, filem dan juga telefilem semakin mendapat tempat di hati peminat industri hiburan di Malaysia. Bukan sahaja bersandar kepada rupa paras yang kacak, badan yang agak sado, tetapi Syukri Yahaya mempunyai bakat lakonan yang memenuhi selera pengikut drama, telefilem dan filem di malaysia.

Biodata Shukri Yahaya

Nama dan biodata terus menjadi perhatian peminat apabila drama Juvana meletup selepas memperolehi rating yang cukup tinggi setiap minggu tayangannya sehinggalah ke episod yang terakhirnya.

Kemuncaknya kerjaya seni Shukri Yahaya apabila berjaya menjadi calon Artis Baru Lelaki Popular, Artis Lelaki Stailo dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPPH)

Dan perjalanan karier seni terus gemerlap apabila slot Akasia TV3 yang mempunyai jutaan pengikut setia setiap kali ditayangkan, bakal menayangkan Drama Dia isteri Luar Biasa bermula hari ini. 18 Mei 2015 (Isnin).

Drama terkini slot Akasia TV3, Dia Isteri Luar Biasa yang bakal dilakonkan Shukri Yahaya (dikatakan mirip pelakon terkenal Filipina Jericho Rosales dengan) dan digandingkan dengan Nur Fathia Abdul Latiff

Biodata Shukri Yahaya Pelakon Dia Isteri Luar Biasa

Nama penuh : Shukri Yahaya
Tarikh Lahir: 13 Jun 1988
Umur : 27 (2015)
Asal Negeri: Kuala Lumpur
Senarai Telemovie: Munajat Terhenti, Atukku Juniorku, Selempang Kuning, Kereta Kita, Engkau Laksana Bulan, Mawar Putih Tanda Perpisahan, Sebuah Pangkin Kayu, Utusan Ilahi, Yang Mana Satu, Nenek Ranggi, Baju Raya Kain Perca, Perempuan Itu Ibuku
Filem : Jiwa Taiko (Bara Jiwa), Ular, Lari
Senarai Drama: Sahabat, Juvana, Plan B, Asmara Luna, Diari Platun, Dia Isteri Luar Biasa, Dendam 5 Beradik, Antara Dia, Asam Pedas Untuk Dia, Jika Itu Takdirku, Menjinak Ombak, Ruby, Tabuh Merdeka
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Shukri-Yahaya
Instagram : https://instagram.com/shukriyahaya
Twitter : https://twitter.com/shukriyahaya
Wikipedia : Tidak dapat dapat dikesan

Selain daripada Biodata Shukri Yahaya, anda boleh semak juga biodata Nur Fathia Abdul Latiff, heroin drama Dia Isteri Luar Biasa dengan cara KLIK seperti di bawah ini :

biodata Nur Fathia

Gambar Shukri Yahaya Pelakon Dia Isteri Luar Biasa

Fb-Button

Siarkan Komen Anda di Facebook

Komen Bernas di Berita Semasa

ep2p-2