Anak Malaysia Capai Impian Bekerja Dengan Manchester United

Beliau membesar sebagai peminat setia Kelab Bolasepak Manchester United, seorang pelajar Malaysia yang menuntut di University of Salford Manchester, England dan sekarang belau telah mendapat pekerjaan impiannya iaitu berkerja dengan pasukan yang dicintainya. #MUFC

Pelajar Kewartawanan Antarabangsa, minor dalam Sukan Kewartawanan Tunku Nashrul Tunku Abaidah berkata beliau berbesar hati apabila beliau pertama kali mendengar bahawa beliau akan menjadi sebahagian daripada pasukan yang menjadi pujaanya. Tunku Nashrul berkata berita baik ini disampaikan kepadanya oleh pensyarahnya, Martin Hamer, yang menyertai universiti itu tahun lalu selepas bekerja dengan BBC Sport.

“Saya amat gembira apabila Encik Martin memberitahu saya bahawa rakan sekelas saya dan saya dapat menjadi sebahagian dari pasukan penyelaras ManUtd [online]. “Ia merupakan peluang yang jarang berlaku dan menjadi peminat Man Utd, ini adalah perkara sangat bermakna kerana saya dapat menemui pemain, selain daripada mendapat akses kepada latihan Man Utd di Carrington, yang dilarang untuk pelawat kecuali mereka mendapat kebenaran terlebih dahulu.” kata beliau.

Menurut Tunku Nashrul, beliau juga akan membantu pasukan dengan Twitter ManUtd_MY, yang menggunakan Bahasa Malaysia, untuk menyemak bahasa serta kemas kini info semasa di Man Utd. Dalam satu laporan oleh portal berita Salford University, lapan pelajar MA Kewartawanan menghabiskan masa selama dua hari di kelab Liga Perdana Inggeris yang terkenal di dunia untuk menulis cerita, perlawanan preview, ciri-ciri dan wawancara pemain, yang telah pergi dalam talian, dalam majalah Inside United , program hari perlawanan dan di media sosial.

“Saya telah menjadi peminat Man Utd sejak saya masih kecil. Saya telah mengikuti berita mereka sejak itu. Saya tidak pernah bermimpi untuk mendapatkan peluang itu. “Ini adalah benar-benar impian yang menjadi kenyataan bagi saya. Man Utd juga adalah sebab mengapa merah adalah warna kegemaran saya!” Kata pelajar kelahiran Alor Star ini.

via Manchester United FC (Malaysia)

ep2p-5small