VIDEO MISTERI: ‘PULANGKAN DUITKU WAHAI WANITA CUN MELECUN BAJU BELANG!’

Seorang wanita mengalami kerugian wang ringgit ketika menggunakan Cash Deposit Mach#ine (CDM) di stesen Petronas Batu 8 Cheras, pada 28 Februari yang lalu.

Difahamkan, Azrah Harun, pada ketika itu cuba mendepositkan wang tunai menggunakan CDM Maybank di stesen minyak itu.

Bagaimanapun, keti#ka itu mangsa menerima panggilan telefon menyebabkan mangsa terlupa akan urusannya seketika di mesin berkenaan yang masih belum diselesaikan.

Mangsa yang leka dengan telefon bimbitnya meninggalkan mesin berkenaan menyebabkan seorang wanita berbaju belang dan berkaca mata di sebelahnya mengambil peluang membatalkan urusan di mesin itu serta mengambil kesemua wang milik mangsa.

Dipos oleh Azrah Harun.

“Masa itu tengah deposi#tkan wang. Lepas itu, tak ingat apa-apa. Wanita itu yang menggunakan mesin deposit berkenaan selepas saya. Sedangkan urusan saya masih belum selesai tadi dibatalkan dan dia ambil wang saya,” kata mangsa.

Ketika kejadian itu berlaku, mangsa berada di tepi berhampiran dengan mesin berkenaan. Namun hairan mengapa wanita terbabit tidak memberitahunya akan urusan di mesin itu m#asih belum selesai. Sebaliknya bertindak mengambil wang mangsa dan terus meninggalkan stesen berkenaan.

Ramai rakan-rakannya menyarankan agar mangsa membuat laporan polis mengenai kejadian itu. Bagaimanapun, ini jawapan mangsa;

“Malulah nak buat report p#olis. Itu kan saya yang cuai,” katanya membalas nasihat beberapa orang rakannya di Facebook.

Kecuaian sebegini seringka#li terjadi. Namun, adalah keji bagi orang yang mengambil kesempatan seperti ini lebih-lebih lagi apabila ia melibat wang ringgit yang bukan hak milik kita.

Sumber

ep2p-5small