Orang gemuk diharamkan naik kereta api sebab nak jimat ruang.. Fuhh!!!

Terasa bagaikan dihina.. Ada ke patut orang yang gemuk dilarang duduk dalam kereta api.. Ape hall plak.. Ewah-ewah, memang ‘marvelluos’ la undang-undang nih..Hebat!

Pengumuman undang-undang ‘latest’ ni sedikit sebanyak mengguris perasaan insan-insan obesity.Sepatutnya dorang ni diberi kelebihan.. Ye la, badan dah gemuk,mana la boleh berdiri lama-lama..

Namun begitu, pihak keretaapi Basingstoke, Hampshire tetap meneruskan ‘syarat’ tersebut kerana ingin menjimatkan ruang tempat duduk.. Alamaklumlah, pengangkutan tue digunakan hampir beribu-ribu orang.. Memang sangat-sangat terhad..

Lebih meriah lagi, kebanyakan penduduk disitu mempunyai berat badan terlampau.Eh-eh, terasa lawak plak.. Tak pernah lagi kot dengar macam nih.. Rasanya train boleh je tampung..Heran sungguh!

Haha.. So, lepas nih orang yang berisi dan montel, mohon take note okay.. Dah dorang buat syarat macam tue, kena la ikut.. Tak gitu? ~~MiraAzhar/Utaranews.com

ep2p-5small