Kempen pegang anjing di Penang pulakk.. Tahniah DAP!!

Eshhh.. Tak tau hukum kot noh depa ni.. Hari tu masa kempen ‘ I Want To Touch A Dog‘  yang diadakan di Central Park, Bandar Utama dikecam hebat oleh masyarakat Islam yang lain, sekarang ni di Pulau Pinang dorang buat pulak dah kempen ‘Be A Paw Walker’.

Tak faham Bahasa kot noh yang anjing haram dipegang kalau tak berkeperluan, tambah-tambah pulak kalau anjing tu dalam keadaan basah. Memang kena sertu la. Dasyat nohh kempen ni sampai dah menular ke Penang pulak tu.

Alang-alang tu buat kempen pegang babi sekali, tak pun pegang buah dada ka kan. Baru gempakkk haha ! Dah nak buat sangat, kalau iyer pun nak buang tanggapan negatif terhadap haiwan tu.. Tak payah la sampai pegang.

Kalau lepas pegang terus samak takpe la jugak, ini kalau terlupa nak samak ke.. Baju yang dorang pakai tu kononnya rasa-rasa macam tak kena pun anjing tu. Padahal terkena, baju tak samak.. Pakai pulak masa solat. Ishhhhh ! Tak tahu la apa nak jadi.

Kempen kali ini dianjurkan oleh Opt To Adopt di perkarangan Penang Times Square. Ramai jugak lah yang pertikaikan kempen ni. Tak ada sape-sape yang nak ambil tindakan ke?? Malik Kassim ke?? Tak de ekk? –TiraGomez/UtaraNews.com

ep2p-2