Kecaman Penonton Beri Semangat Kepada Bea Balqis

Kecaman Penonton Beri Semangat Kepada Bea Balqis

Bakatnya digilap menerusi program realiti Pilih Kasih musim pertama pada 2010. Setelah menimba pelbagai pengalaman sepanjang ia disiarkan di TV2 di bawah bimbingan otai-otai dunia lakonan seperti Datuk Rosyam Nor, Erma Fatima serta ramai lagi, Bea Balqis, 26, memulakan langkahnya membina nama sebagai pelakon sebaik menamatkan program tersebut.

Lima tahun menempuh perjalanan seni yang disifatkan penuh onak duri, bakat anak kelahiran negeri Cik Siti Wan Kembang ini dilihat kian bersinar, apatah lagi tatkala menggalas peranan antagonis.

Memegang watak Sofea menerusi siri Zahira yang disiarkan di slot Samarinda, baru-baru ini, Bea ternyata begitu berkesan membawakan peranannya sehingga meninggalkan impak tersendiri dalam dunia lakonannya.

Kecaman Penonton Beri Semangat Kepada Bea Balqis

“Saya akui peminat terkesan dengan lakonan yang saya tonjolkan. Watak perempuan antagonis yang berhati busuk mewujudkan rasa benci dalam kalangan peminat setia siri tersebut.

“Di laman sosial, terdapat penonton yang mencemuh kelakuan Sofea sehingga terbawa-bawa di dunia realiti apabila ada peminat yang menegur saya ketika terserempak di tempat awam.

“Ada yang meluahkan perasaan marahnya terhadap Sofea seolah-olah sedang memarahi diri saya. Sedangkan ia sekadar lakonan. Apapun, saya menganggapnya satu pujian terhadap komitmen saya sebagai seorang pelakon,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran trailer filem Isyarat Cinta baru-baru ini.

Selain Bea, turut membintangi drama bersiri tersebut adalah Zara Zya dan Adi Putra.

40 total views, 40 views today

ep2p-2