Kapal Terbang tergelincir sebab salji.. Menakutkan betul..

Nampaknya, kini industri penerbangan mula di timpa masalah.. Kalau dahulu, negara kita sendiri pernah mengalamai krisis kehilangan dan pesawat terjatuh.. Tapi kali nih , di New York plak, lebih banyak pesawat penerbangan penumpang ‘tergelincir’.. Aduhaii, kesiannye..

Eiii, menakutkan betul!! Boleh dikatakan hampir kesemua pengangkutan darat ,air dan udara mempunyai masalah.. Ditambah plak dengan cuaca yang tidak stabil.. Faham-faham jer lah kan.

Kalau korang still engat, tempoh hari dah ade yang tergelincir, then semalam masih ada lagi kes sebegini. Nasib baik la 3 orang jer yang cedera ringan dan penumpang lain terselamat.

Difahamkan, Pesawat Delta Air Lines MD-80 tidak dapat mengawal ‘kelajuan’ atas faktor landasan yang licin .. Almaklumlah, cuaca bersalji..

Gara-gara itu, lebih 1800 penerbangan dibatalkan untuk memastikan keselamatan para penumpang.. Ye la, yang penumpang pun satu hal, 24 jam nak salahkan pilot..  Kot iya pun, faham la sama condition cuaca.. Tak gitu??

Ngeri kan !! Dah macam industry penerbangan terkena badi.. Ada sahaja yang berlaku tiap-tiap hari.. Ajal maut kan di tangan Tuhan.. So, berserah jer la kalau kena naik pesawat yer semua..Stay cool.. Cewahh… Haha.. ~~MiraAzhar/Utaranews.com

ep2p-2