Ahaks..Doa Mammy Daddy Buat Saya Berhijab-Hanis Zulaikha

Pelakon dan blogger terkenal, Hanis Zalikha kini tampil dengan imej baru selepas memuat naik gambarnya bertudung sebentar tadi di laman Instagram miliknya.

Menerusi kapsyen di Instagramnya, Hanis Zalikha atau nama sebenarnya Hanis Zalikha binti Zainal Rashid menjelaskan sudah lama berlatih bertudung dan mengakui sedikit emosi lebih-lebih lagi menjelang hari pertunangannya tidak lama lagi.

“Dah lama dah practice. Baby steps bila keluar dengan family, dapat pakai tudung so happy. Keluar dengan kawan, dapat pakai tudung so happy. Keluar dengan dia, dapat pakai tudung so happy. Malah terserempak fans got me blushing☺️. Mama Daddy dah lama doa dan hint2. Jadi anak yang baik sebelum jadi isteri yang baik.

“Saya dibesarkan dengan kesabaran dah kasih sayang. Tak sanggup nak dipisahkan dari tanggungjawab mereka tanpa mereka rasa telah selesai didik saya. Terasa sebak sebab inilah dua orang pertama dalam dunia yang telah saya cintai terdahulu sebelum sesiapa. I love you Mama Daddy. It’s months away from the wedding but why am I so emotional Allah Humma Yassir Walaa Tua’sir,” dipetik menerusi laman Instagram Hanis Zalikha.

Alhamdulillah dan tahniah buat Hanis Zalikha setelah mengambil keputusan untuk menutup aurat sebelum menjadi seorang isteri. Semoga penghijrahan Hanis menjadi teladan kepada mereka di luar sana.

ep2p-2