WOW!! Budak umur 10 tahun diterima masuk ke Universiti.

Syiok nya kalau dapat otak yang bijak.. Sekolah pun tak payah pergi, tuptup  pergi jawab exam jer .. Huhu.. Tapi siapalah kita nak jadi macam tue.. Rasenyer ada orang-orang macam nie, tapi tak ramai..

Sekali imbas, teringat plak dekat kisah Adi Putra Abd Ghani.. Dia pernah menempa nama seusia 6 tahun.. Fuh, kecik-kecik dah pandai cipta formula matematik kot.. Nak banding dengan kita, memang jauh langit dan bumi la… Bukannya senang subject matematik masa dekat universiti.. Kira-kira subject hardcore kot..

Kali ini, seorang lagi  kanak-kanak luar biasa yang berusia 10 tahun menempa nama.. Haa, dia belajar sendiri dan lulus dalam exam. Bukan calang-calang exam okay, A-Level kott..Difahamkan, Ester Okade dari Walsall, West Midland mendapat 100 peratus kelulusan..

Blink-blink mata ni haa.. Hebat giler..  Semoga adik Ester tabah belajar di semester seterusnya yaa.. Hurm, sedih plak kalau dibandingkan dengan student kat universiti, ye la, siap ada yang fail lagi.. Apelah nasibb.. Moga kita semua jadi bijak macam geng-geng genius ni yer.. ~~MiraAzhar/UtaraNews.com

ep2p-5small