Terkini: Pengguna Bas Ekspress Pantai Timur Berpindah Ke TBS 8 Mac Ini …

Kenyataan Media

Pemberhentian Penggunaan Hentian Bas Greenwood Sebagai Hentian Bas Ekspres Sementara

Kuala Lumpur, 11 Februari 2015 – Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (‘Suruhanjaya’ atau ‘SPAD’) Ingin mengumunkan Carian kepada Pengguna dan Pengendali bas Ekspres ke Pantai Timur, bahawa Penggunaan Hentian bas Greenwood Sebagai Hentian bas Ekspres Sementara Akan dihentikan Carian selepas 8 Mac 2015.

Pengendali bas Ekspres Telah diarahkan Untuk memindahkan operasi perniagaan ke Terminal Bersepadu Selatan (TBS). Orang Awam Yang mahu ke Pantai Timur dinasihatkan Menggunakan perkhidmatan bas Ekspres di TBS Bagi Keselamatan, keselesaan dan kemudahan Bye. Penurunan dan Sambung semula Bus di Hentian Greenwood JUGA menyumbang Carian kepada kesesakan jalan raya di rantau tersebut dan Menambah risiko Keselamatan Terhadap Pengguna jalan raya dan kuda yang Bus.

Suruhanjaya JUGA menggalakkan Orang Ramai Yang mahu ke Pantai Timur Supaya Menggunakan perkhidmatan LRT dan KTM Komuter Yang berintegrasi Dengan TBS. Pengguna bas Masjid Gombak dan Sentul Boleh Menggunakan LRT Laluan Ampang di stesen Sentul dan Sentul Timur ATAU perkhidmatan KTM Komuter di stesen Titiwangsa Untuk ke TBS.

-Tamat-

Terima kasih,

Hazimin Sulaiman

Komunikasi

Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD)

Aras 4, Blok D, Platinum Sentral,

Jalan Stesen Sentral 2,

Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur

Tel: +603 2726 7000 | DID: +603 2726 7046 | E-mel: hazimin@spad.gov.my | URL: www.spad.gov.my

ep2p-5small