SINGA MEROYAN BERTINDAK GANAS BAHAM PENJAGA

Sebelum ini, kita semua pernah dikejutkan dengan cerita tentang ‘kemesraan’ singa bersama tuannya..

 Ye dak? Halar,korang sure tak sangka dengan cerita sesetengah orang yang sanggup jaga singa dirumah..

Gilerr sungguh.. Ape derang ingat kucing ke singa tu.. Ni la mentaliti penduduk di atas dunia..Tak faham apesal ntah suka sangat menda pelik-pelik..Heran sungguh!

Takde masalah cari masalah.. Terbaru, satu kes dilaporkan berlaku di Zoo Kanak-Kanak Grand Park di Seoul..Secara tiba-tiba, singa terbabit membaham penjaga zoo berkenaan sehingga mati. Gileerr lah..Tak boleh nak dibayang ! Pilu! Sedih! Siapa sangka, selama ni singa tu baik-baik sahaja, tetapi semalam, dia mengganas..

Sehubungan itu, pihak zoo mengeluarkan kenyataan mengenai kejadian itu tetapi kakitangan enggan mengulas dengan lanjut. Masing-masing mula ‘takot’ dan ada yang menyatakan hasrat untuk berhenti kerja..Kalau kita pun, ntah-ntah demam seminggu tak masuk kerja.. Mana tahu terkena pada diri kita kan..

Nasib badan la. Ajal maut kan di tangan Tuhan..Selagi kita boleh mengelak, apa salah nya kita elak.. Ni tidak, hegeh-hegeh nak tunjuk ‘superhero’,last-last diri sendiri yang terkulai layu.. Fikir-fikir la yer before nak ambik singa sebagai haiwan peliharaan. Ada baiknya jugak kita jaga haiwan-haiwan lain yang comel.. All the best! ~~MiraAzhar/UtaraNews.com

ep2p-2