Nabil Ahmad Umum Bersara Daripada Maharaja Lawak Mega

Nabil Ahmad Umum Bersara Dari Sertai Maharaja Lawak Mega Akan Datang | Tahniah diucapkan kepada Nabil Ahmad kerana berjaya memenangi tempat ke-3 di dalam Maharaja Lawak Mega (MLM) baru-baru ini. Tahniah juga untuk kumpulan Zero kerana berjaya bergelar juara, tahniah untuk semua peserta yang berjaya ke peringkat akhir MLM2014. Kamu semua adalah juara!! Opsss.

Kisah ‘Nabil Mahu Memperjuangkan Lawak Solo‘ sememangnya tercapai dan berjaya memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM150,000 yang sangat besar nilainya. Namun apa yang menyedihkan pelawak dan hos MeleTOP Nabil Ahmad, memberitahu bahawa tahun 2014 adalah tahun terakhir dia menyertai Maharaja Lawak Mega (MLM). Katanya, keputusan itu adalah muktamad kerana dia ingin memberikan fokus pada bidang lain pula.

Menarik :- Video Di Sebalik Tabir Sesi Fotografi Nabil Dan Keluarga

Nabil Umum Bersara Daripada Maharaja Lawak Mega1

“Saya dah buat keputusan ini adalah tahun terakhir saya dalam MLM, sebab saya mahu memberikan fokus pada perkara lain pula. Tahun lepas saya dapat nombor 5 dan saya rasa tidak ada ruang lagi dalam MLM ini.

“Bila dah mula MLM 2014 saya macam tak nak masuk, tapi mereka semua bermesyuarat dan terus bercakap supaya saya masuk lagi pada tahun 2014, sebab kata mereka ini adalah bagus untuk perkembangan karier saya”

“Saya juga siap telefon Dato’ AC bertanyakan padanya adakah perlu untuk saya menyertai MLM, dan dia menjawab saya ialah seorang peserta solo dalam MLM dan akan di tonton oleh berjuta-juta orang, jadi jangan lepaskan peluang,”

Nabil Ahmad tetap berpuas hati berada di tempat ketiga kerana baginya kerana persaingan pada malam akhir MLM begitu sengit.

“Alhamdulillah saya bersyukur sekali kerana berjaya dapat tempat ketiga, kerana mula-mulanya saya ingat apabila diumumkan tempat kelima ialah Bocey dan saya mengagak dalam percaturan saya sendiri bahawa saya mesti yang keempat, tetapi sebaliknya saya di tempat ketiga. Saya sangat berpuas hati dan berterima Kasih kepada pengundi-pengundi yang telah menyokong saya selama ini,”

Dalam perkembangan seni Nabil yang akan datang, selepas tamatnya MLM 2014, Nabil akan mengacarakan pula program bual bicara yang dinamakan ‘Ini Malam Kita Punya’. Boleh tahan lawak Nabil di pentas akhir MLM2014 baru-baru ini, sangat kreatif dan menarik perhatian juri. Kisah ‘Foto Nabil, Viral Di Singapura‘ membuka mata peminat tentang nilai murni yang ada dalam diri Nabil. Hiksss!

49 total views, 49 views today

ep2p-5small