My Kuali: Potato salad

 lunch semalam…. perut lapar dan mulut nak makan tapi kerajinan untuk kedapo tu sangatlah tidak ada…. apa lagi nak keluar makan dengan panas terik membahang, lagi lah memang tidak le kak rose nak keluar rumah…. lepas zohor baru lah kedapo, keluarkan ayam sayur bagai… tapi sudahnya simpan balik dan buat yang express je boleh terus makan… sambil rebus kentang, goreng daging n at the same time sagat all the dayang2 tu… by that time kentang n daging masak terus gaul dengan mayo and tu dia, lunch pun ready. mudah kan!

resepi salad ni….

ingredients:

200 gm potato (boiled n quatered)
100 gm mayonnaise
30 gm powdered mustard (kak rose x letak)
50 gm shallots (finely chopped)
5 gm salt
5 gm black pepper
some crispy cooked minced beef
shredded timun n carrot n purple cabbage –> yg ni kak rose memandai tambah

method:

mix well potato, mayonnaise, mustad n shallots
add salt n black pepper to the salad mix n mix well again
spread some cooked minced beef on salad
ready to serve

ep2p-5small